METAL

WPO (World Powerlifting Organization)


Wayne Pullum & Ano Turtiainen

WPO $$$ dollariliiga alkoi 2000 vuoden WPC MM kilpailujen yhteydessä Las Vegasissa ja siitä tuli erittäin suosittu voimanostoliiga toimien aktiivisesti lähes 10 vuoden ajan. WPO semifinaaleja järjestettiin Body & Fitness expojen yhteydessä USA:ssa. Finaali oli aina Arnold’s Classic expossa Ohiossa USA:ssa.

WPO liiga tulee takaisin. WPC liiton USA:n alajärjestön (APF) varapresidentti Wayne Pullum on saanut oikeudet uuden WPO:n pyörittämiselle. Ensimmäinen kilpailu pitkästä aikaa on vuoden 2018 marraskuussa WPC MM kilpailujen yhteydessä Floridassa USA:ssa. Tämä ensimmäinen kilpailu on kutsukilpailu. Tulevaisuudessa WPO karsintakilpailuina tulee toimimaan WPC Euroopan- ja Maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailu on pelkästään voimanostokilpailu, jossa on maksimissaan WPC sääntöjen mukaiset ”multi ply” nostovarusteet sallittuja. Painoluokka kategorioita on kolme, kevyt sarja alle 82,5kg, keskisarja 82,5kg – 110kg ja raskas sarja yli 110kg. WPO minimi tulosrajat yhteistuloksessa ovat kevyeen sarjaan 771kg, keskisarjaan 861kg ja raskaaseen sarjaan 1065kg.

WPC päähenkilöt eri maista ilmoittavat WPO:lle tulosrajan tehneitä kilpailijoita, jotka mahdollisesti tulevat saamaan kutsut tähän ensimmäiseen kilpailuun. Kaikki tästä ensimmäisestä WPO kilpailusta kiinnostuneet suomalaiset voimanostajat, ilmoittautukaa halukkuutenne kilpailla tässä kilpailussa alla olevan kaavakkeen kautta. Tulosrajan voi tehdä vielä Juvalla WPC kansallisessa kilpailuissa 30.9.17 tai WPC MM kilpailussa Moskovassa marraskuussa. Jos olet tehnyt tulosrajan aikaisemmin virallisessa kilpailussa, ilmoita siitä kaavakkeen lisätiedoissa. Jokainen ilmoittautuminen huomioidaan ja käsitellään.